Web

Prin web design se înțelege în general realizarea de site-uri web, de la momentul conceperii structurii și interfeței grafice până la finalizarea programării și introducerea propriu-zisă a datelor care alcătuiesc conținutul site-lui – imagini, text, fișiere și alte elemente.

Web design-ul este o componentă importantă din cadrul unui site. Cea mai mare parte creativă a unui site se află în web design. Un web design profesional și de calitate crează o logică vizuală și caută un echilibru între informație și senzațiile vizuale.

În web design totul trebuie să fie cu limită, deoarece nimănui nu îi place un web design supraîncărcat vizual de prea multe imagini sau culori în combinații greșite. Spațierea dintre texte și imagini este foarte importantă.

Aranjarea ordonată în pagină, oferirea de informații concrete despre servicii-produse și o facilitare accesibilă în navigare, face ca pagina să aibă un aspect îngrijit.

Se spune că la accesarea unei pagini web, elementul principal care atrage atenția multor vizitatori este logo-ul, după care urmează navigabilitatea website-ului și un nume ușor de memorat, bine ales.

Portofoliu Web Design